Happowa tankkaus fb2

Happowas Fellow-tank är en patenterad lösning för transport av ensileringsmedel i självlastarvagnen. Tanken är designad för att fungera perfekt med Happowas syrapump, Spreader 6000. Systemet är lättanvänt och fungerar även under de svåraste förhållanden.

Fellow-tanken rymmer 700 eller 600 liter och den monteras baktill under självlastarvagnen, vilket gör att den inte skymmer sikten. Om man använder fem liter ensileringsmedel per ton färsk skörd räcker en tank till hela 140 ton ensilage. Med en tank kan man alltså avverka 14 hektar.

Tack vare utformningen på tanken töms den helt vid syrabehandlingen. Man kan även fylla tanken helt, för under korken finns en snabbkoppling som förhindrar att ensileringsmedel stänker ut.

Tanken är utformad så att ensileringsmedlet inte böljar och skvalpar i tanken även om det bara skulle finnas litet medel kvar. Tanken är tillverkad av ett starkt plastmaterial genom rotationsgjutning och spännjärnen är i syrafast stål.

Tanken och syrapumpen är en perfekt kombination

Fellow-tanken är designad för att fungera perfekt med syrapumpen Spreader 6000. Spreader-syrapumparna är kända för att vara funktionssäkra och syrapumpen är lätt att montera och använda. Med hjälp av dessa anordningar säkerställer du att fodret håller sig över den långa vintern.

Syrapumpen Spreader 6000 har en elektronisk flödesgivare som mäter flödesmängden och som kan kontrolleras i realtid på kontrollenhetens skärm. Dessutom finns det två mätare som mäter den totala förbrukningen av ensileringsmedlet t.ex. per last eller kärl. Syrabehandlingssystemet har en droppskyddsventil som förhindrar vätskan från att flöda fritt när maskinen är avstängd.

Systemet har befäst sin position tack vare sin tillförlitlighet och funktionalitet, därför är Fellow-tankar och Spreader-syrapumpar från Happowa en vanlig syn på finländska självlastarvagnar. Syrapumpen och tanken har utvecklats och testats i verkliga förhållanden och har tillverkats i mer än 10 år.

När du köper ett paket bestående av tank och syrapump, får du en helhet som säkert fungerar.

Paketet innehåller:

  • Fellow-tank och Spreader 6000-syrapump
  • Spännjärn till tanken, sugrör, sugfilter och Parker-påfyllningssnabbkopplingar med 32 mm slangutgång
  • Pumpenhet, kontrollenhet, snabbkopplingsuttag och strömkabel, munstycksrör, droppskyddsventil, slangar

Vill du veta mer, fråga Juha!

Juha Kamppila
Produktchef
+358 46 920 3686
juha.kamppila (at) happowa.fi